Zamówienie najlepiej złożyć 7-10 dni wcześniej, ale tak naprawdę nie ma tutaj jednej reguły. Nie gwarantujemy dostępności terminu przy zamówieniach złożonych z jakimkolwiek wyprzedzeniem. Czasami zdarza się, że nie mamy już wolnych terminów 2-3 tygodnie wcześniej, a czasami możemy przyjąć zamówienie 2 dni przed terminem. Zawsze należy zadzwonić i zapytać czy mamy jeszcze wolny termin na dany dzień. Jesteśmy małą pracownią i mamy ograniczone moce przerobowe. Prosimy o wyrozumiałość.
Wszystkie torty składają się z trzech warstw biszkoptu waniliowego, kremu na bazie śmietanki i mascarpone oraz wybranych dodatków m.in. konfitury owocowej, kawałkow czekolady, pokruszonych ciasteczek. Wszystkie dostępne smaki wypisane są w zakładce Torty.
Tort z zewnątrz obłożony jest kremem maślanym na bazie mleka skondensowanego lub masą cukrową.
Tort należy przewozić na płasko w samochodzie (w bagażniku lub w nogach pasażera), nie na siedzeniu. Po przewiezieniu tort powinien być umieszczony w lodówce lub w suchym, zacienionym miejscu gdzie temperatura nie przekracza 5 stopni C. W lodówce nie powinny znajdować się produkty o intensywnym zapachu.
Niestety na obecną chwilę nie posiadamy takich tortów w ofercie.
Zamówienie trzeba przesłać na maila bajecznetorty@gmail.com. W treści wiadomości należy podać informację na kiedy konkretnie chce się zamówić tort, rozmiar i smak tortu, mniej więcej opisać wygląd tortu, napis, który ma się znaleźć na torcie i dane kontaktowe do siebie (nazwisko oraz telefon kontaktowy). Jeśli nie ma się pomysłu na wygląd tortu, wystarczy podać główny motyw przewodni i prześlemy naszą opisową propozycję. Po przesłaniu powyższych informacji, tort zostanie wyceniony. Po akceptacji ceny, prosimy o wpłatę zaliczki oraz przesłanie potwierdzeniawykonania transakcji. Wpłata zaliczki jest jedyną gwarancją rezerwacji terminu. Nie rezerwujemy terminów na podstawie samej korespondencji. Jeśli zaliczka została wpłacona, to zamówienie zostaje przyjęte do realizacji i tort będzie można odebrać w wybranym terminie.
Tak, można zamówić same ozdoby. Cena zależy od ich skomplikowania. Każda wycena jest indywidualna.
Nie, na obecną chwilę nie oferujemy takiej usługi.
Tort umieszczony jest na grubej podkładce oraz jest zapakowany w kartonowe pudełko.
Można u nas płacić zarówno kartą, gotówką oraz BLIKiem.
Tort należy kroić długim, ostrym nożem, bez ząbków. Po każdym wykrojonym kawałku należy go zamoczyć w gorącej wodzie i przetrzeć suchym, papierowym ręcznikiem. Nóż wbijamy w środek tortu i trzymając go w pionie przesuwamy do krawędzi, a następnie pionowo w dół do podkładki.
Tort w kremie maślanym należy wyjąć ok. 20 min wcześniej z lodówki, tak żeby zewnętrzna masa zrobiła się miękka. W przypadku tortu w masie cukrowej nie ma takiej potrzeby. Zimny tort kroi się lepiej.
Przed krojeniem należy usunąć z tortu wszystkie figurki oraz większe ozdoby lukrowe i/lub żywe kwiaty.
Cena tortu zależy od jego rozmiaru (ilości porcji) oraz głównie od skomplikowania zdobienia. Nie wyceniamy tortów na kilogramy, ponieważ przykładowo mały tort na 10 porcji z 3 figurkami postaci z bajek będzie droższy od dużego tortu na 20 porcji z 1 nieskomplikowaną figurką lub ozdobionego samymi słodyczami.
Wszystkie lukrowe figurki wykonujemy sami ręcznie do każdego tortu. Nie używamy żadnych gotowych foremek. Jest to proces czaso- i pracochłonny.
Wszystkie lukrowe figurki i mniejsze ozdoby wykonane są z jadalnej masy cukrowej, dlatego bez problemu można je zjeść. Jednak bardzo często zdarza się, że w figurce znajdują się niejadalne elementy konstrukcyjne (bambusowe patyczki), które należy przed jedzeniem bezwzględnie usunąć. Do wykonania dużych lukrowych kulek (np.: baloniki), wykorzystujemy styropianowe kulki, które również są niejadalne. W przypadku tortu z żywymi kwiatami, przed jedzeniem trzeba je wszystkie usunąć wraz z folia aluminiowa, która je zabezpiecza. O wszystkich niejadalnych elementach informujemy klienta przy odbiorze tortu.
Tak, przyjmujemy zamówienia na takie torty, ale minimalnie z 7-dniowym wyprzedzeniem, ponieważ wydruki zamawiamy w zewnętrznej firmie.
Tort należy odebrać w dniu na który był zamawiany. Godziny odbioru tortu zawsze są ustalane indywidualnie.
Tak. Nasza pracownia oraz lodziarnia to legalnie funkcjonująca firma ze wszystkimi niezbędnymi pozwoleniami oraz odbiorami sanepidu. Na tort możemy wystawić na żądanie fv lub paragon z NIP, jednak klient musi nas o tym wcześniej poinformować. Zawsze do każdego zamówienia wystawiamy paragon z kasy fiskalnej.
Tak, jak najbardziej. Należy ją przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Figurki nie należy trzymać w lodówce, ponieważ zrobi się wilgotna i lepka.
Strona stworzona przez Enjoy Ads Studio